Meljihate (Melji) Ćena

Večernja scena u to doba… Begoli je pripremao “Jom Talent se jo Mahi” [Ja sam talenat, nema tu šta], koji se stalno bavio društvenim problemima i cinično govorio o našoj...

Zekirja Balata

…tokom boravka u Mariboru, i u Sloveniji i u društvu [kompozitora] sam se kretao, kretao sam se bez nekog, bez auta, to jest bez štednje, bez automobila jer nije bilo,...

Sreten Đurović

A otac mi je igrom slučaja 4. maja kad je i Tito sahranjen i on istog dana sahrana bila. Bilo je to skoro, više hiljada ljudi na sahrani mog pokojnog...

Elizabeth Gowing

Dakle, to se zove ‘Travels in Blood and Honey. Becoming a beekeeper in Kosovo’ (Putovanja u krv i med. Postati pčelar na Kosovu). Dakle, u suštini ovo govori o tome,...

Doruntina Baša

Postpesimisti su bili jedini koji su organizovali žurke, izložbe, imali su časopis […] to je bio jedini mali prozor kroz koji ste mogli, znate, da pogledate napolje i biti zainteresovani...

LATEST INTERVIEWS

NEWS