Salih Spahiu

Za mene je izgradnja Kosovafilma bila velika motivacija i izazov kako da osmislim zgradu, zato što ima neke specifične funkcije. Kao na primer, soba za zvuk, koja je deo zgrade,...

Flora Brovina

Moja mlađa sestra je bila mala kada smo posetili oca u Peći. U pećkom zatvoru, koji je bio pun albanskih zatvorenika. Zašto ovo znam? Kao dete, pa zapravo sam bila...

Kamila Turbedar

Martifal. Neko bi pevao māni [narodne pesme], a mi bismo joj pokrili lice crvenom maramom. Stavila bi svoju ruku u činiju. Oni bi prethodno stavili činiju ispod ruža tokom cele...

Aljbertina Ajeti-Binaku

…nije bilo tendencije za političkom konotacijom. Bilo je više o davanju humanitarne konotacije, jer su porodice danima, nedjeljama bile pod opsadom. Nisu imali slobodu kretanja, znači izlaska radi snabdivanja hranom...

Abdulah Zenelji

Bilo je mnogo gužve u ovim bioskopima koje smo imali. To jest, Bioskop Omladina, Bioskop Bratstvo i Bioskop Dom Narodne Armije, JNA se zvao[…] Bioskop Bratstvo je bio gde je...

LATEST INTERVIEWS

NEWS