Gazmen Salijević

Počeo sam da budem deo dramske sekcije gde sam glumio u amaterskom pozorištu ‘Roma’ Priština, gde smo putovali tada po tadašnjoj državi Jugoslaviji, po festivalima, gde sam pokušao da dajem...

Džemajl Petrovci

‘Ja sam taj Džema iz Prištine’. Rekao je: ‘Da li si shehirli  [čovek iz grada] ili Albanac?’ Albanac shehirli, zamisli? Razumeo sam na šta je mislio, njegovo pitanje je bilo:...

Minir Duši

…bio sam svedok dok su odvodili Jevreje te noći, kada su ih skupljali, zato što sam bio kod kuće. Moj stric je dolazio svakog ponedeljka za pijačni dan u utorak,...

Fisnik Ismailji

…statua Vuka [Karadžića] koja je prikazivala njega kako sedi ispred Filološkog [fakulteta], vezali su je iza traktora i vukli kroz pešačku zonu u smeru otpada, na deponiju. I vukli su...

Masimo D’Alema

… na neki način, NATO intervencija je bila ispravna jer je zaustavila te ratove, iako je konačni rezultat bila delikatna ravnoteža. To je bila vojna akcija koja je rat privela...

LATEST INTERVIEWS

Gazmen Salijević