Sami Šatri

Bekstvo je bilo 1949. godine, desilo se 1949. godine i odmah nakon bekstva Saljija Šatrija za Albaniju počele su represivne mere nad porodice kojima su sinovi ili braća otišli za...

Jusuf Osmani

Najvažnija dokumenta Kosova su bili dosijei ličnosti, bili su u Pokrajinskom sekretarijatu unutrašnjih poslova. Oni su imali vrlo bogatu arhivu. Ja sam kao inspektor ušao ali nisam smeo da istražujem...

Zeljije Krieziu Ramadani

Tu sam bila iznenađena stavom moje majke Zeljfije, bez nijednog dana škole. Ali predata telom, srcem, dušom za pitanje Kosova. Kad je ustala [tu] sam videla da je majka hrabra,...

Saime Isufi

Bilo je negde oko deset sati kad me je Ibrahim Keljmendi pozvao na telefon. Rekao mi je: ‘Da li se Kadri vratio?’ Rekla sam: ‘Ne, nije se vratio’. Naravno da...

Sami Dermaku

Jednog dana vidim jedan fotokopir aparat su postavili u hodniku. Čak je Ismet to saopštio. Pitao sam ga: ‘Ismete’, rekoh: ‘šta je sa’, rekoh, ‘ovim šaptilografom’, rekoh, ‘zašto ste ga...

LATEST INTERVIEWS

Sami Šatri