Kamila Turbedar

Martifal. Neko bi pevao māni [narodne pesme], a mi bismo joj pokrili lice crvenom maramom. Stavila bi svoju ruku u činiju. Oni bi prethodno stavili činiju ispod ruža tokom cele...

Aljbertina Ajeti-Binaku

…nije bilo tendencije za političkom konotacijom. Bilo je više o davanju humanitarne konotacije, jer su porodice danima, nedjeljama bile pod opsadom. Nisu imali slobodu kretanja, znači izlaska radi snabdivanja hranom...

Abdulah Zenelji

Bilo je mnogo gužve u ovim bioskopima koje smo imali. To jest, Bioskop Omladina, Bioskop Bratstvo i Bioskop Dom Narodne Armije, JNA se zvao[…] Bioskop Bratstvo je bio gde je...

Šerafedin Suleiman

Najstariji je započeo sa procedurama. ‘P’e hapim mledhjen e srezit, a ka kush propozim për predsednik?’ [Otvaramo skupštinu sreza, ima li neko predlog za predsednika?] Ponekad smo govorili na albanskom,...

Adem Mikullovci

Ne znam, ne znam, kada sam završio maturu nastala je velika rasprava u porodici o tome što ću studirati i bilo je puno predloga. Od, šta ja znam, fizike, matematike,...

LATEST INTERVIEWS

NEWS