Abdulah Zenelji

Bilo je mnogo gužve u ovim bioskopima koje smo imali. To jest, Bioskop Omladina, Bioskop Bratstvo i Bioskop Dom Narodne Armije, JNA se zvao[…] Bioskop Bratstvo je bio gde je...

Šerafedin Suleiman

Najstariji je započeo sa procedurama. ‘P’e hapim mledhjen e srezit, a ka kush propozim për predsednik?’ [Otvaramo skupštinu sreza, ima li neko predlog za predsednika?] Ponekad smo govorili na albanskom,...

Adem Mikullovci

Ne znam, ne znam, kada sam završio maturu nastala je velika rasprava u porodici o tome što ću studirati i bilo je puno predloga. Od, šta ja znam, fizike, matematike,...

Sokol Beqiri

Chillao sam deset godina ovde u kafiću. Promenio sam nekoliko generacija. Sada Era i ostali su naša najmlađa generacija. Neki su prošli… ništa, putovao sam, napravio sam… Pitali su jednom…...

Haljilj Kajtazi

E, sećam se jednog slučaja. Kada sam počeo da pišem priče u mojoj odi, došao je jedan hodža iz Padališta zvani Mula Ćamil iz Đakovice, a bio je ramazanski hodža....

LATEST INTERVIEWS

NEWS