Halit Gashi

Yanova sanatçıları ile tanıdık bir yerdir. İnsandan insana aktarılmış bir anektod hala dolaşıyor, bu konu hakkında bir yazı yazılmış değil ama her nasılsa… Nasrettin Yanova’yı ziyaret ettiğinde, insanlara sormuş… aslında,...

Memedali Gradina

Bash Çarshia’nın önünde, devlet tarafından işletilen bir kafe, devlet tarafından işletilen bir kafe vardı. Eskiden şarkıcılar filan vardı, hatırlıyorum, hatırlıyorum çünkü 55 yıl önceki […] atmosfer, nasıl anlatabilirim? Asla geri...

Don Matej Palić

Yanova, çocukluğumda hatırladığım kadarıyla, adeta yeni bahardı, yeniden doğuşu yaşıyordu. Yani bizim Yanova’da her şeyimiz vardi. Tüm insanlarının, vatandaşlarının yaşamak için ihtiyacı olan şeylere sahip olduğu küçük bir kasabaydı. Bilirsin,...

Franjo Golome

Pazar insanlarla doluydu. Orada komik insanlar vardı, eğlenmeyi, şaka yapmayı ve konuşmayı bilen insanlar. Bugün, korktuğum şey de bu, son iki yıldır çocuklarımızın konuşmayı unutacağı endişesi içindeyim. Devamlı telefonlarına bakıyorlar....

Nikola Brkić

Yaşlılarımızın yaklaşık 300 hektar üzüm bağları vardı. Biz deriz ki, ellerimizle kazıyorduk, kazmak, biliyorsun o zamanlar bu tabir kullanılırdı. Asma dikmek için toprağı en az yarım metre kazmak gerekiyordu. Üçüncü...

LATEST INTERVIEWS

NEWS