Rexhep Ferri

Tajar Zavalani [Maksim Gorki’nin Ana kitabı]’nı çevirdi, komünizmin ne olduğunu anladı ve gitti, ardından Radio London’da çalıştı. Annem bunu çok duyardı, “Komünizm bugün, yarın bitecek.” İnsan bir aşırı uçtan diğer...

Luljeta Çeku

Kültürel yaşam, o zamanlar sözünü ettiğimiz gibi, tüm milletlerin ve milletlerin kentlerinde bulunan sanat ve kültür topluluklarıyla tamamlanıyordu. Tiyatronun yanı sıra, ben de Agimi Cemiyeti üyesiydim ve onların konserleri çoğu...

Zenun Çelaj

Sarayın bile bir tarihi vardır. Birkaç yerde temelleri atıldı ancak yalnızca temelleri atıldı yani hiçbir zaman inşa edilmedi. […] Orada önce Rilindja‘nın temellerini attık, Fadil Hoxha o temelleri attı ama...

Christopher Dell

Kosova’ya ilk geldiğimde, kendi güvenlik detayıma sahip olmak benim ilk deneyimimdi. Bunun gerekli olduğu bir ülkede ilk yaşayışımdı ve bunlar çok üst düzey profesyonellerdi, başka nedenlerle oldukça ünlü olmaya devam...

Mahmut Mumci

O Divan yoluna bakan kısmi hanın, orda varimiştır fıçıci. Fıçı yapan bi usta, hatta bizım bi okul arkadaşımız İbrahim varidi, Kataroz derdık onların dükkani orda imiştır. Onlara komşi  varimiştır bi...

LATEST INTERVIEWS

NEWS