Lirije Buliqi

İlk gün… sergi alanı gerçekten çok büyüktü. O sırada girişin sağ tarafında bulunan bu büyük salonu hatırlıyorum. ‘Burada neler oluyor?; diye merak etmiştim. Örneğin, sergi için eserleri aldığımızda, onları gönderebilmek...

Hysni Krasniqi

Ben çoğunlukla doğadan ilham alıyorum. Doğadan parçalar alıp onları yaşamaya, kalbim ve ruhumla yaşamaya, kağıda ya da tuvale boyamaya çalışıyorum. Benim için önemli olan bu. […] Örneğin, Bende Mahsul Döngüsü...

Shyqyri Sadiku

Trepça o dönemde, İngilizlerin başlattığı 1924 yılındaki araştırmasından bahsediyorum, evet. 1927 yılında maden üzerinde çalışmaya başladılar, 1930’da deneme üretimi yapılırken, günlük üretim miktarı 500 tondu. Yöntem sömürü düzeniyleydi, klasik yöntemler...

Beqir Maliqi

Madencilerin iyi bir şeyin başarıldığını ve [politikacıların] istifa taleplerinin karşılandığını ve bunların iyi karşılandığını düşündükleri bir zamandı. Bir sokağa çıkma yasağı getirildi, bu, devlet güvenliğine sahip insanların ortalıkta dolaştığını görebileceğiniz...

Xhafer Nuli

Priştine’ye yürüyüş, Madenciler bu yürüyüşe 17 Kasım 1988’de başladılar, yürüyüşe madenden, Stantrg’taki madenden başlanıldı. O gün çocuklarımdan birini doktora gönderdiğim için sabah işe gitmedim. Bir meslektaşım beni telefonla aradı ve...

LATEST INTERVIEWS

NEWS