Kaqusha Jashari

Yönetmen Aziz Abrashi o gün toplantıdan önce telefonla aradı. Madenciler geliyor diye istifa etmeye cüret etme dedi. Gelmeye karar verdiler.’ ‘Hayır’ dedim, ‘İstifa etmeyeceğim ama beni işten atarlarsa beni kovmayacaklarını...

Azem Vllasi

Adem ve Sellma’yı öğleden sonra dört-beş sıralarında Nadira’nın Belgrad’a 140 kilometre uzaklıktaki Bosna Bijeljina’daki ailesine götürmek için arabamla Priştine’ye götürdüm. Güvende olmaları ve olacak olan dehşetten korunmaları gerektiğini düşünüyordum. Bilmiyorum,...

Gordana Đorić

O zamanlar öyleydik, söylemek gerekirse, şimdi farklı hikayeler var, ama eski Yugoslavya zamanında, komünizm zamanında…bayramlarımızı kutladık ve babam bir savaşçı olmasına ve büyük savaşlar sırasında savaşmasına rağmen, şey, biz, buradaki...

Mark Baskin

Sérgio Vieira de Mello’dan bahsetmiştim, o 2003’te Irak’ta öldürülen BM yetkilisidir. Sergio eski günlerde sivil işlerin başıydı, Gorazde’de onunla çok yakın çalıştım. […] Ve ben… o benim Kosova’yı bildiğimi biliyordu....

Ibush Jonuzi

Suçlama çok ağırdı. Dedim ki, daha önce sohbet sırasında söyledim, infaz için on üç kararımız var, onları okudum ve kararlar hala bir yerde duruyor. ‘Cezayı hafifletme şansı yok’ dediler. O...

LATEST INTERVIEWS

NEWS