Don Matej Palić

Yanova, çocukluğumda hatırladığım kadarıyla, adeta yeni bahardı, yeniden doğuşu yaşıyordu. Yani bizim Yanova’da her şeyimiz vardi. Tüm insanlarının, vatandaşlarının yaşamak için ihtiyacı olan şeylere sahip olduğu küçük bir kasabaydı. Bilirsin,...

Franjo Golome

Pazar insanlarla doluydu. Orada komik insanlar vardı, eğlenmeyi, şaka yapmayı ve konuşmayı bilen insanlar. Bugün, korktuğum şey de bu, son iki yıldır çocuklarımızın konuşmayı unutacağı endişesi içindeyim. Devamlı telefonlarına bakıyorlar....

Nikola Brkić

Yaşlılarımızın yaklaşık 300 hektar üzüm bağları vardı. Biz deriz ki, ellerimizle kazıyorduk, kazmak, biliyorsun o zamanlar bu tabir kullanılırdı. Asma dikmek için toprağı en az yarım metre kazmak gerekiyordu. Üçüncü...

Emin Bikliqi

Adil olmak gerekirse, her şey yolundaydı, Hırvatlar için cuma akşamları, kapılarının önündeki kaldırım taşlarını temizlemek ve hiçbir köşesini kirli bırakmamak adeta bir zorunluluktu… Kir mi, Tanrı korusun, toz bile yoktu....

Pranvera Badivuku

Biliyor musun, çok, ne yaptıklarını bilmiyorum, her şey yerlebirdi. Makine mesela, mahvolmuştu, eski bir soba üst kata çıkarılmıştı, biliyor musun, onları nasıl taşıdıklarını bilmiyorum,  o şeyleri. Binada çok fazla düzensizlik...

LATEST INTERVIEWS

NEWS