Avni Emincik

Mesela ilk zamanlar burda iken, biz 59’da gittik ama 58’de biz evi komunaya verdik. Başka yere vermedik orası müzey oldu. Müzey olunca benim bir sene içinde ben, ordaki işçilerin çoğu...

Sazan Shita

O zamanlar Ernest Koliqi Kosova’ya üç yüz öğretmen göndermişti. Her yerde, köylerde ve her yerde Arnavutça dilinde eğitime başlandı. Mitrovica’da Bedri Gjinaj, kendisi orada doğup büyümüş ancak eğitimini Arnavutluk’ta görmüştür....

Shefqet Mullafazliu

Kavşaktan, bilirsiniz, Zahir Pajaziti Meydanı’ndan ve Garibaldi Caddesi’nin bu tarafından… çünkü mimaride, kavşakta, köşeler her zaman engellenir. Nedeni cadde görüşünü engellemek değil, ben de bu soruna bir çözüm önerisi ile...

Adnan Merovci

Rugova kaldı, fakat insanlar… herkesin rehin tutulduğumuzu bildiği gerçeği, Kosova’daki insanlar için onur kırıcıydı. Bu durum kalmak ve saklanmak için cesareti olanları bile olumsuz etkiledi. Bahsettiğim röportaj, insanlara umudu yeniden...

Xhevdet Xhafa

… Canlı doğayı, insan figürünü, uzuvlarını, insan kafasının fizyognomisini anlamak üzerine bir endişem vardı… İpek’in pazarlarında omuzumda bir çanta ile dolaşırdım, bazı daktilo makinesi kağıtları ve onların yanında yararlı olabilecek...

LATEST INTERVIEWS

NEWS