Jakup Qeshmexhiu

Priştine’yi çok iyi hatırlıyorum çünkü eskiden Çarshi’de [Çarşı] çalışıyordum, Saraybosna’daki Çarshi veya Üsküp’ün Bit Pazarı bile Çarshi’miz kadar büyük değildi. Ancak, maalesef, o zamanlarda yönetimde işgalciler vardı ve bizi yavaş...

Münir Curi

E benim babam Türk Sanat Müziğini çok sevdiği için radyoda bütün gün onlari dinlerken kendini ilerletırmiş, cümbüşi başlamiş çalsın. Mandolinden sonra evde bi cümbüş almışlar, cümbüşle başlamiş, radyoyi dinlerken yoksa...

Snežana Milić

Priştine’de dışarı çıkardık, o zamanlarda korzo vardı. Yani, oraya bütün gençler çıkardı, mesela akşamüstü, bizim deyimimizle güneş battıktan sonra sinemaya giderdik. O zamanlarda filmler vardı, sinema… O zamanlarda film gösterimleri...

Daniela Simonović

“Benim dedem çok iyi bir aile direğiydi, iyi bir adam, toplulukta söz sahibi olan, saygı duyulan bir adam ve bir dede. Ona büyük saygı duymanın dışında,  o zamanlarda, küçük bir...

Skender Bikliqi

Fabrika, zanaat fabrikasına Metal, Metal fabrika derlerdi. Ben de onu burda deneyimledim çünkü fabrika Yanova’daydı, evet. Buradaki alan küçüktü. Burada fabrikada, 300 tane işçi vardı. Fakat bir yandan, belediye, o...

LATEST INTERVIEWS

NEWS