Daniela Simonović

“Benim dedem çok iyi bir aile direğiydi, iyi bir adam, toplulukta söz sahibi olan, saygı duyulan bir adam ve bir dede. Ona büyük saygı duymanın dışında,  o zamanlarda, küçük bir...

Skender Bikliqi

Fabrika, zanaat fabrikasına Metal, Metal fabrika derlerdi. Ben de onu burda deneyimledim çünkü fabrika Yanova’daydı, evet. Buradaki alan küçüktü. Burada fabrikada, 300 tane işçi vardı. Fakat bir yandan, belediye, o...

Avni Emincik

Mesela ilk zamanlar burda iken, biz 59’da gittik ama 58’de biz evi komunaya verdik. Başka yere vermedik orası müzey oldu. Müzey olunca benim bir sene içinde ben, ordaki işçilerin çoğu...

Sazan Shita

O zamanlar Ernest Koliqi Kosova’ya üç yüz öğretmen göndermişti. Her yerde, köylerde ve her yerde Arnavutça dilinde eğitime başlandı. Mitrovica’da Bedri Gjinaj, kendisi orada doğup büyümüş ancak eğitimini Arnavutluk’ta görmüştür....

Shefqet Mullafazliu

Kavşaktan, bilirsiniz, Zahir Pajaziti Meydanı’ndan ve Garibaldi Caddesi’nin bu tarafından… çünkü mimaride, kavşakta, köşeler her zaman engellenir. Nedeni cadde görüşünü engellemek değil, ben de bu soruna bir çözüm önerisi ile...

LATEST INTERVIEWS

Daniela Simonović