Xhafer Nuli

Priştine’ye yürüyüş, Madenciler bu yürüyüşe 17 Kasım 1988’de başladılar, yürüyüşe madenden, Stantrg’taki madenden başlanıldı. O gün çocuklarımdan birini doktora gönderdiğim için sabah işe gitmedim. Bir meslektaşım beni telefonla aradı ve...

Gani Osmani

Burhan [Kavaja’yı] daha bugünmüş gibi hatırlıyorum, dışarı çıktı, ‘Nereye gidiyorsun?’ diye sordu, ‘Priştine’ye gidiyorum’ dedim, o da ‘Priştine’ye gidiyorsun demek, ben de seninle Priştine’ye gelirim’. Biliyorum, onun bu sözlerini hatırlıyorum....

Xhafer Peci

[Madenciler] her bölümde grev yapmaya devam ediyorlardı, sekizde ve dokuzda. Yukarıya sadece bildiri için çıkıyorduk. Öncesinde onlarla danışıp, ‘Bu toplanma kurulu ziyaret etmek istiyor, onları kabul edecek misiniz yoksa etmeyecek...

Burhan Kavaja

Grev başladı. Birinci ve ikinci vardiyanın madencileri gelmeye başladı, toplanmaya başladılar, yaklaşık 1300 madenci vardı. 20-30 madenci örgütleyebildim ve başka kimse olmasa da olurdu. […] grevin başladığı anda madende 2500...

Boban Petrović

Önemli olan bizim 1880’lerden beri Graçaniça’da olduğumuzu bilmek, ben ve ailemin tam da Manastır’ın yanında bir evimiz  vardı. Fakat, büyük selden ötürü, büyükbabamın anlattıklarına göre, 1947 yılında Graçaniça’da oldu, nehrin...

LATEST INTERVIEWS

Xhafer Nuli