Avdi Uka

‘Ukë, sana yöneltilen suçlamalar ciddi, kendine iyi bak, toplumuna iyi bak.’ Bu benim için önemli bir tavsiyeydi, ‘Kendine ve topluma iyi bak’ biliyorsun… Shera’nın oğlu saat 23:00’te geldi, o zaman...

Isuf Beqiri

Konuşuyorduk ve hayatımız pahasına da olsa onlar istifa edene kadar buna devam etmeye karar verdik. Ve orada sekiz gün sekiz gece kaldık. Kimi hastalanıyordu, hastalananları zorla dışarı çıkıp yardım aramalarını...

Isuf Peci

Oraya ölü ya da diri gitmeye kararlıydık. Doğruyu söylemek gerekirse, iki üç kez denediler, bizim savunmalarımız vardı, afişlerle ön sıradaydılar, ben ilk sıradaydım, asla unutmam. Bizi Shipkofc’a geri göndermeye çalıştılar...

Lirije Buliqi

İlk gün… sergi alanı gerçekten çok büyüktü. O sırada girişin sağ tarafında bulunan bu büyük salonu hatırlıyorum. ‘Burada neler oluyor?; diye merak etmiştim. Örneğin, sergi için eserleri aldığımızda, onları gönderebilmek...

Hysni Krasniqi

Ben çoğunlukla doğadan ilham alıyorum. Doğadan parçalar alıp onları yaşamaya, kalbim ve ruhumla yaşamaya, kağıda ya da tuvale boyamaya çalışıyorum. Benim için önemli olan bu. […] Örneğin, Bende Mahsul Döngüsü...

LATEST INTERVIEWS

Isuf Beqiri