Burhan Kavaja

Grev başladı. Birinci ve ikinci vardiyanın madencileri gelmeye başladı, toplanmaya başladılar, yaklaşık 1300 madenci vardı. 20-30 madenci örgütleyebildim ve başka kimse olmasa da olurdu. […] grevin başladığı anda madende 2500...

Boban Petrović

Önemli olan bizim 1880’lerden beri Graçaniça’da olduğumuzu bilmek, ben ve ailemin tam da Manastır’ın yanında bir evimiz  vardı. Fakat, büyük selden ötürü, büyükbabamın anlattıklarına göre, 1947 yılında Graçaniça’da oldu, nehrin...

Rexhep Ferri

Tajar Zavalani [Maksim Gorki’nin Ana kitabı]’nı çevirdi, komünizmin ne olduğunu anladı ve gitti, ardından Radio London’da çalıştı. Annem bunu çok duyardı, “Komünizm bugün, yarın bitecek.” İnsan bir aşırı uçtan diğer...

Luljeta Çeku

Kültürel yaşam, o zamanlar sözünü ettiğimiz gibi, tüm milletlerin ve milletlerin kentlerinde bulunan sanat ve kültür topluluklarıyla tamamlanıyordu. Tiyatronun yanı sıra, ben de Agimi Cemiyeti üyesiydim ve onların konserleri çoğu...

Zenun Çelaj

Sarayın bile bir tarihi vardır. Birkaç yerde temelleri atıldı ancak yalnızca temelleri atıldı yani hiçbir zaman inşa edilmedi. […] Orada önce Rilindja‘nın temellerini attık, Fadil Hoxha o temelleri attı ama...

LATEST INTERVIEWS

NEWS