Edita Tahiri

Annem hep meşguldü, iki işi vardı. Öğleden önce tekstil fabrikasında çalıştı, babam hapsedildikten sonra bu işi aldı ve babam arkadaşlarına ihanet etmediği için hepsi özgürdü ve bu yüzden annem için...

Isa Rexha

Biliyordum… Grand Hotel hakkında her şeyi, biliyordum, her şeyi. Bunu söylemek istemiyorum ama orada kaç tane kaşık olduğunu bile biliyordum çünkü dengelemeyi ben yapıyordum, kayıt, dengeleme. Detaylarıyla bilmediğim bir nokta...

Jakup Qeshmexhiu

Priştine’yi çok iyi hatırlıyorum çünkü eskiden Çarshi’de [Çarşı] çalışıyordum, Saraybosna’daki Çarshi veya Üsküp’ün Bit Pazarı bile Çarshi’miz kadar büyük değildi. Ancak, maalesef, o zamanlarda yönetimde işgalciler vardı ve bizi yavaş...

Münir Curi

E benim babam Türk Sanat Müziğini çok sevdiği için radyoda bütün gün onlari dinlerken kendini ilerletırmiş, cümbüşi başlamiş çalsın. Mandolinden sonra evde bi cümbüş almışlar, cümbüşle başlamiş, radyoyi dinlerken yoksa...

Snežana Milić

Priştine’de dışarı çıkardık, o zamanlarda korzo vardı. Yani, oraya bütün gençler çıkardı, mesela akşamüstü, bizim deyimimizle güneş battıktan sonra sinemaya giderdik. O zamanlarda filmler vardı, sinema… O zamanlarda film gösterimleri...

LATEST INTERVIEWS

Edita Tahiri