Ljindita Cena

Oni su bili nasukani, znate, bili su pod opsadom srpskih snaga i nisu mogli da obezbede hranu ili osnovne lekove, što im je bilo preko potrebno, jer su bili opkoljeni...

Džavit Gaši

Njegov savet je uvek bio da štitimo naše mesto. Međutim rekao je: ‘Prvo treba da znaš sebe, da li hoćeš, ili nećeš? Ako hoćeš onda, rekao je: ‘Moramo biti oprezni...

Diljaver Pepa

Počeo je sa zanatom fotografisanja… pomalo, pomalo, počele su sestre… Imao sam tri sestre. Jedna… najstarija nije radila. Ljirije Pepa je radila, ona druga sa Mersije Pepom. One su se...

Igbale Redža Jašari

…kad su počele demonstracije 1. aprila [1981.], faktički sam bila kući jer nisam znala, pošto nisam bila u tim grupama, nisam bila… ali, pošto sam saznala da je tamo puklo,...

İSKENDER MUZBEG

1968. godine sam se registrovao na Pravnom fakultetu u Prištini. Nekoliko meseci kasnije, u aprilu 1969, u Prištini je počela da izlazi novina Tan, i mene su zvali u toj...

LATEST INTERVIEWS

NEWS