Sevim Baki

Kada sam bila jako mlada, bila je jedna pesma od Emel Sajin, Sevda sevmessen [Kada ne voliš ljubav]…  Zvala se Rüzgar [Vetar], bila sam jako mlada i često sam je...

Olga Gucić

Mnogo smo se družili, bilo je stvarno, imali su i svadbe i krštenja i sve to to je sve bilo neka posebna radost. Spremaš se od jednog blagdana do drugog....

Omer Škrijelj

Ispričaću jednu anegdotu iz tog vremena. Tu su išli kamioni za kamionima, tu recimo ima ona kuća onih Hrvata koji su sad najjači, koji su ostali, to je gore nekih...

Lidija Mirdita Tupeci

Kada su upalila ulična svetla, i mi smo bili kao, kao, tri meseca kada su ti kao… Kada sam videla svetla, rekla sam komšiji: ‘Kuku, nešto loše će da se...

Iljir Bitići

Oni su bili najbolji. Njihovi šefovi su govorili, ‘Ne možemo da nađemo bolje radnike od ovih.’ Znate, bili su jako vredni američki Albanci. Imali su cilj, želeli su bolji život...

LATEST INTERVIEWS

NEWS