Avni Emincik

Kada smo otišli odavde ‘59, ali ‘58. smo dali kuću Opštini, nismo je dali nikome drugom, i kuća je postala muzej. Kada je postala muzej, za jednu godinu, većina radnika...

Sazan Šita

“U to vreme je Ernest Kolići poslao trista učitelja na Kosovo. Svuda, na selima i svuda, počele su škole na albanskom jeziku. U Mitrovici, u Bedri Gjinaju, on je rođen...

Šefket Mulafazliu

Na raskrsnici znate, od trga Zahir Pajaziti i sa ove strane Garibaldi ulice… Jer u arhitekturi, na raskrsnici, uglovi se uvek blokiraju. Razlog je bio da se ne blokira pogled,...

Adnan Merovci

Rugova je ostao, ali ljudi, koji… sama činjenica da smo bili taoci bila je obeshrabrujuća za ljude na Kosovu. Čak i oni koji su imali hrabrosti da ostanu, da se...

Dževdet Džafa

….Imao sam preokupaciju, kako da razumem živu prirodu, ljudsku figuru, udove, fiziognomiju ljudske glave… Šetao bih po pećkim pijacama sa torbom na ramenima, nekom pisaćom mašinom i nekim drugim pomoćnim...

LATEST INTERVIEWS

NEWS