Fatmir Kripa

…kada sam išao u školu, kada nekome nešto objasnim, on kaže: ‘Šta je ovo?’ Zvali smo taft. Taft. Šta je to taft? Bila je to daska A4 sa drvenim okvirom,...

Redžep Feri

Tajar Zavalani koji je preveo [‘Majku’ od Maksima Gorkog], video je šta je komunizam i potom je održavao Radio London. Moja majka se ubila slušajući: “Danas pada komunizam, sutra pada...

Ljuljeta Čeku

Kulturni život dopunjavala su umetnička i kulturna udruženja koja su imala sedište u gradu svih nacija i nacionalnosti, kako smo u to vreme nazivali. Zajedno sa pozorištem, bila sam i...

Zenun Čeljaj

Čak i Palata ima prošlost. Na nekoliko mesta, temelji su postavljeni, ali samo temelji, ali nikada nije izgrađeno. […] Tu smo postavili temelje ‘Rilindje’ prvo, Fadilj Hodža ih je postavio...

Kristofer Del

Kada sam prvi put došao na Kosovo, bilo je to moje prvo iskustvo u kojem sam imao svoj zaštitni tim. To je bila prva zemlja u kojoj sam živeo u...

LATEST INTERVIEWS

NEWS