Adem Vokši

U sudskom veću bio je Ismet Emra, on je bio predsednik veća. Član veća bio je Jusuf Mejzini, viši sudija. Šaban Binaku, bivši rudar i divan čovek, koji je u...

Bahtije Abraši

Linda je bila, nisu joj dali da se približi [sudnici], bila je u centru grada. Ona je pustila radio, slušala Musu Prenićija, on je bio novinar na Radio Prištini. Ja...

Greta Kačinari

…posle opere želela sam da počastim prijatelje iz crkve. Eh, ja jako volim Svetog Antonija i njemu sam se mnogo molila kao mlada devojka. Čak zahvaljujući njemu desili su se...

Avdi Dinaj

Bio je, ako se ne varam 13. mart ‘89. Nakon što sam završio radno vreme otišao sam u stanu. Negde u večernjim satima bivši predsednik Okružnog suda u Mitrovici Kaplan...

Nerimane Kamberi

Mi smo otišli tamo, sišli u jamu i iz arhiva ali i ovako se sećam da je bilo jako emotivno, jako…  jer su oni ostali tamo dole zbog Kosova. Da...

LATEST INTERVIEWS

NEWS