Sakibe Doli

Ja sam lako išla, ali bilo je užasno vratiti se iz ratnih zona u Đakovici, veoma teško. Policija je uvek stražarila. Vojska, OVK. Ja to nisam znala. Vratila sam se...

Skender Mučolli

Ja sam bio ranjen oružjem i neko me je odveo tako ranjenog u bolnicu. […] Ležao sam tu u bolnici. Sutradan direktno bez istražitelja, došao je istražni sudija i rekao...

Zirafete Murići Ljajči

Meni su stavili lisice, bile su neke plastične lisice, ne one, lisice sa metalnim lancima. Sa Mirvetom dvoje po dvoje su nas sve vezali. Stavili su nas u jedan kombi,...

Sami Šatri

Bekstvo je bilo 1949. godine, desilo se 1949. godine i odmah nakon bekstva Saljija Šatrija za Albaniju počele su represivne mere nad porodice kojima su sinovi ili braća otišli za...

Jusuf Osmani

Najvažnija dokumenta Kosova su bili dosijei ličnosti, bili su u Pokrajinskom sekretarijatu unutrašnjih poslova. Oni su imali vrlo bogatu arhivu. Ja sam kao inspektor ušao ali nisam smeo da istražujem...

LATEST INTERVIEWS

Sakibe Doli