Daniela Simonović

Deda mi je bio znači jak domaćin, dobar čovek, ugledan roditelj i deda, koji je imao pitanje u svom selu. Od velikog poštovanja prema njemu, tad u to vreme, ja...

Skender Biklići

Fabrika je bila, zanatska fabrika se zvala Metal, Metalna Fabrika. Ja sam to ovde doživeo takođe zato što je fabrika bila u Janjevu, da. Prostor je bio mali ovde. Bilo...

Avni Emincik

Kada smo otišli odavde ‘59, ali ‘58. smo dali kuću Opštini, nismo je dali nikome drugom, i kuća je postala muzej. Kada je postala muzej, za jednu godinu, većina radnika...

Sazan Šita

“U to vreme je Ernest Kolići poslao trista učitelja na Kosovo. Svuda, na selima i svuda, počele su škole na albanskom jeziku. U Mitrovici, u Bedri Gjinaju, on je rođen...

Šefket Mulafazliu

Na raskrsnici znate, od trga Zahir Pajaziti i sa ove strane Garibaldi ulice… Jer u arhitekturi, na raskrsnici, uglovi se uvek blokiraju. Razlog je bio da se ne blokira pogled,...

LATEST INTERVIEWS

NEWS