Burhan Kavaja

Štrajk je počeo. Počeli su da dolaze rudari prve smene, druge smene i svi su počeli da se okupljaju, negde oko 1300 rudara. Ja sam mogao da zaustavim 20-30 njih...

Boban Petrović

Ono što je bitno jeste da znamo da smo od 1880 u Gračanici i moji su prvu kuću imali odmah pored Manastira. Međutim, zbog velike poplave koja je po dedinoj...

Fatmir Kripa

…kada sam išao u školu, kada nekome nešto objasnim, on kaže: ‘Šta je ovo?’ Zvali smo taft. Taft. Šta je to taft? Bila je to daska A4 sa drvenim okvirom,...

Redžep Feri

Tajar Zavalani koji je preveo [‘Majku’ od Maksima Gorkog], video je šta je komunizam i potom je održavao Radio London. Moja majka se ubila slušajući: “Danas pada komunizam, sutra pada...

Ljuljeta Čeku

Kulturni život dopunjavala su umetnička i kulturna udruženja koja su imala sedište u gradu svih nacija i nacionalnosti, kako smo u to vreme nazivali. Zajedno sa pozorištem, bila sam i...

LATEST INTERVIEWS

Burhan Kavaja