Ljirije Pepa

Bio je rus, ili Srbin ne znam, neki Pier. Mi smo ga zvali čika Pier, on je bio stari fotograf. On mi je napravio fotografiju na maramici, ali izgubila sam,...

Veton Nurkolari

…u to vreme za svaki dokument si morao da imaš fotografiju, što je drugačije od danas, i za pasoš, i za vozačku dozvolu i za razne knjižice. Tadašnje vlasti su...

Kaćuša Jašari

Tog dana pre sastanka me je zvao na telefon direktor Aziz Abraši. Rekao je: ‘Ni slučajno nemojte dati ostavku jer rudari dolaze. Odlučili su da dođu’. ‘Ne’ rekla sam: ‘ja...

Ljuan Kočbašljiu

… većina ne zna gde je duša Prizrena, većina. Možda pričam malo drugačije kao lokalista, duša Prizrena je u građanima Prizrena. Možete degradirati, opustošiti ceo Prizren, ali ne i njegovu...

Azem Vlasi

Uzeo sam iz Prištine kolima Adema i Selmu oko četiri ili pet sati, i odveo sam ih kod Nadirine porodice u Bijeljini u Bosni što je 140 kilometara daleko od...

LATEST INTERVIEWS

Veton Nurkolari