Ibuš Jonuzi

Optužnica je bila veoma teška. Rekao sam, rekao sam ranije tokom razgovora, imali smo trinaest odluka za pogubljenje, ja sam ih sam pročitao imam te odluke negde. Kazalo se: “Ne...

Marija Basler Karamatić

Išla sam, da ti kažem išla sam u školu do četvrti razred. Ali to išla pa ne išla. Znaš kako je bilo kod nas janjevaca tu su mnogo grešili i...

Ljubomir Maksimović

…deda mi je znao turski jezik bio je školovan, bio je u turskoj gimnaziji, učio je u Skoplju, a bio je veoma inteligentan starac. Oni su imali, njegova dva brata...

Ramadan Đeljoši

Organizovali smo se za drugi štrajk: ‘Ili ih oslobodite, ili ne izlazimo živi. Ne izlazimo živi!’. 27.10. ‘89., da ‘89., 27. 10. ‘89. je počeo drugi štrajk. […] I otišli...

Beljulj Mustafi

Onaj arkitekta kaže: ‘Ovo će biti restoran’. Mahmut kaže: ‘Ovo će biti poslastičarnica’. Jer mu ovaj kaže: ‘Hoću ovako, hoću onako’.  ‘Ali ja sam projektovao restoran, ti mi kažeš da...

LATEST INTERVIEWS

NEWS