Emin Biklići

Bilo je pravilo, da budem iskren kod Hrvata, imali su kao dužnost  da svakog petka uveče, svi su čistili kaldrmu ispred svojih vrata, i nisu ostavljali komad toga prljav… što...

Pranvera Badivuku

Znate, mnogo, ne znam šta su uradili, stvari su bile svuda. Veš mašina, na primer, je bila uništena, stari šporet je odnešen gore, znate, ne znam kako su ih preneli,...

Dragutin Ivanović

Sećam se ondak krajem valjda ‘60-tih izgradnjom Doma Kulture. I dobili smo bioskopsku salu i ondak to je bilo za, to je bilo pojem da mi možemo da pogledamo jel...

Sevim Baki

Kada sam bila jako mlada, bila je jedna pesma od Emel Sajin, Sevda sevmessen [Kada ne voliš ljubav]…  Zvala se Rüzgar [Vetar], bila sam jako mlada i često sam je...

Olga Gucić

Mnogo smo se družili, bilo je stvarno, imali su i svadbe i krštenja i sve to to je sve bilo neka posebna radost. Spremaš se od jednog blagdana do drugog....

LATEST INTERVIEWS

NEWS