Lindita Cena

Ata u bllokuan, domethanë nga forcat serbe dhe nuk kishin mundësi që të siguronin as ushqim, as barnat elementare për të cilat kishin nevojë se ishin të rrethuar nga forcat...

Xhavit Gashi

Këshilla e tij gjithmonë ka qenë që na t’i dalim zot vendit. Mirëpo thojke, ‘Ma s’pari duhet me matë vetën, a don, a s’don? Nëse don atëherë’, thojke, ‘duhet me...

Dilaver Pepa

Filloi me zanatin e fotografit… kapak-kapak, kapak-kapak, fillunë motrat… i kom pasë tri motra. Njona… e madhja nuk ka punu. Lirije Pepa ka punu, ajo e dyta me Mersije Pepën....

Igballe Rexha Jashari

…kur fillun demostratat e 1 prillit [1981], faktikisht isha në shtëpi se nuk e dita, meqë nuk isha n’ato grupet, nuk isha… por, meqë dëgjova që u shpërthy atje, atëherë...

İSKENDER MUZBEG

Në vitin 1968 u regjistrova në Fakultetin Juridik në Prishtinë. Disa muaj më vonë, në prill të vitit 1969, në Prishtinë filloi të dilte gazeta Tan, dhe më ftuan në...

LATEST INTERVIEWS

NEWS

LATEST PUBLICATIONS

VIDEO TUTORIALE TË ARTIT TË QERAMIKËS

Bashkëpunim programor ndërmjet Iniciativës së Historisë Gojore dhe Galerisë së Ministrisë së Kulturës - Qafa

PUBLIKIM I RI: C19 A20

Redaktuar nga Erëmirë Krasniqi