Snezhana Milliq

Kemi dalur në Prishtinë, korzoja ka qenë atëherë. Domethënë ashtu, të gjithë të rinjtë, në mbrëmje për shembull pas perëndimit të diellit, që themi ne, shkonim në kinema. Kanë qenë...

Danijella Simonoviq

Gjyshi ka qenë domethënë zot shtëpie i fortë, njeri i mirë, prind i respektuar dhe gjysh, i cili e ka pasur një pozitë në fshatin e tij. Prej respektit të...

Skender Bikliqi

Fabrika ka qenë, ky fabrika e zejës Metaliku thirrët, Fabrika e Metalikut. Unë e kom përjetu edhe këtu, se në Janjevë mrena qitu ka qenë fabrika, po. Hapësira e vogël...

Avni Emincik

Kur ishim ne këtu, ne u larguam më 1959, por ia dhamë komunës shtëpinë në ‘58, nuk ia dhamë askujt tjetër, dhe shtëpia u shndërrua në muze. Kur u bë...

Sazan Shita

Ernest Koliqi atëhere i ka çu tre qind arsimtarë këtu në Kosovë. Krejt anë e mbanë, nëpër fshat e krejt, u hapën shkollat shqipe. Në Mitrovicë, Bedri Gjinaj, ai ka...

LATEST INTERVIEWS

NEWS