Boban Petroviq

Ajo që është e rëndësishme është se e dijmë që prej 1880-tës jemi në Graçanicë dhe familja ime e ka pasur shtëpinë e parë menjëherë afër Manastirit. Mirëpo, për shkak...

Fatmir Krypa

… kur unë kom shku në shkollë, kur ia spjegoj dikujt diçka thotë, ‘Çka është kjo?’ I thonim tafte. Tafte. Çka është taftja? Ka qenë një pllakë A4 më një...

Rexhep Ferri

Tajar Zavalani që e ka përkthy atë [‘Nënën’ e Maksim Gorkit], ai e pa se çka është komunizmi dul mandej e majke Radio Londrën. E nana ime u mytke tu...

Luljeta Çeku

Jetën kulturore e kanë përmbush edhe këto shoqëritë kulturo-artisitke që kanë qenë në qytet të gjitha kombeve, kombësive si u qujshin atëherë, dhe unë paralel me teatrin kam qenë edhe...

Zenun Çelaj

Tash ka ni histori edhe Pallati. U nisë dhe në disa vende iu ka vu gurëthemeli, veç iu ka vu gurëthemeli nuk osht’, nuk osht’ realizu. […] Aty osht’ vu...

LATEST INTERVIEWS

NEWS