Kaqusha Jashari

Më thirri në telefon drejtori Aziz Abrashi në zyre qat ditë para mledhjes. Tha, ‘Mos gaboni me dhonë dorëheqje se po vijnë minatorët. Kanë vendos me ardhë’. ‘Jo’ thashë, ‘me...

Luan Koçbashliu

… shumica nuk e dijnë shpirtin e Prizrenit ku osht’, shumica. Ndoshta po them pak ma ndryshe si lokalist, shpirti i Prizrenit është te prizenasi. Prizrenin mundesh me degradu, me...

Azem Vllasi

I marr në Prishtinë në kerr kah ora katër a pesë masdite Ademin e Sellmen t’i çoj te familja e Nadirës në Bielinë në Bosne që osht’ 140 kilometra larg...

Gordana Gjoriq

Ne edhe në atë kohë, por nëse mund të them tregimet janë të ndryshme por në kohën e ish-Jugosllavisë, në kohën e komunizmit, ne i kemi festuar festat tona dhe...

Mark Baskin

Përmenda Sérgio Vieira de Mello, ai ishte zyrtari i KB i cili u vra në Irak në vitin 2003. Dhe Sérgio ishte drejtues i çështjeve civile që nga kohërat e...

LATEST INTERVIEWS

NEWS