Sakibe Doli

Unë për me shku shkojsha lehtë, për m’u kthy prej zonave të luftës në Gjakovë ka qenë tmerr, shumë e vështirë. Policia gjithmonë ka bo roje. Ushtria, UÇK-ja. Unë s’e...

Skender Muçolli

Unë kom qenë i plagosun me armë zjarri edhe ashtu të plagosun m’ka dërgu dikush në spital. […] Jam shtri në spital aty. Të nesrit në mënyrë direkte pa hetues,...

Zyrafete Muriqi Lajçi

Mu m’kanë lidhë me ni prangë, janë kanë do pranga plastike, jo kështu, zinxhirët që i kanë prangat këta që janë metalike. Me Mirvetin e dy kah dy na kanë...

Sami Shatri

Arratisja ka qenë në vitin 1949, ka ndodhë në vitin 1949 dhe meniherë pas arratisjes së Sali Shatrit në Shqipëri kanë fillu masat represive të pushtetit ndaj familjeve të të...

Jusuf Osmani

Dokumentet ma t’randësishme në Kosovë që kanë qenë dosjet që po i qujnë dosjet e personaliteteve, kanë qenë në Sekretariatin Krahinor të Punëve të Brendshme. Atë e kanë pasë ni...

LATEST INTERVIEWS

NEWS