Ibush Jonuzi

Aktakuza ka qenë shumë e rondë. Thashë, thashë ma herët kështu gjatë bisedës, tremdhetë vendime i kemi marrë për ekzekutim, une për veti i kom lexu i kom edhe vendimet...

Marija Basller Karamatiq

Kam shkuar, po të them kam shkuar në shkollë deri në klasën e katërt. Por kam shkuar e nuk kam shkuar. E di si ka qenë tek ne janjevasit aty...

Lubomir Maksimoviq

…gjyshi im e ka ditur gjuhën turke dhe ka qenë i shkolluar, ka qenë në gjimnazin turk, ka mësuar në Shkup, e ka qenë një plak shumë inteligjent. Ata kanë...

Ramadan Gjeloshi

U organizum me hi në grevën e dytë, ‘Ja m’i liru, ja gjallë nuk dalim. Gjallë nuk dalim!’ Me 27.10. ‘89-tën, po ‘89-tën, 27.10. ‘89-tën fillon greva e dytë. […]...

Belul Mustafi

Ai arkitekti thotë, ‘Kjo do t’bahet restaurant’. Mahmuti thotë, ‘Kjo do t’bahet ambëltore’. Se ky i thotë ‘Ç’kita e due, ç’këtë e due’.  ‘Po unë e kom projektue restoran, ti...

LATEST INTERVIEWS

NEWS