Kampanja pomirenja krvne osvete 1990-1991 arhivski projekat ide na 39. EVA INTERNATIONAL

39th EVA International

2 Faza

1. juli–22. avgust, 2021. godine

Program za goste: Little did they know

Kustosirano od strane Merve Elveren, 2 faza Programa za goste 39. EVA International-a, Little did they know, proširuje se na dva mesta u gradu Limerik (Park Point i Sailor’s Home) i putem namenjene onlajn platforme.

Izložba se fokusira na dva istraživačka projekta; Asia Art Archives’ Betsy Damon Archive: Keepers of the Waters [Čuvari vode] (Chengdu i Lhasa) i Kampanja pomirenja krvne osvete 1990-1991 od Inicijative za usmenu istoriju Kosova.

Kampanja za pomirenje krvne osvete 1990-1991 bio je poziv na pomirenje i jedinstvo među kosovskim Albancima. Kampanja je započela 2. februara 1990. u Bistrici na Kosovu, kao odgovor na lažno predstavljanje smrti 33 učenika od strane srpskih medija.

Mesta i informacije o posetiocima

Dva mesta za održavanje 2 faze 39. EVA International-a su Park Point, Sailor’s Home i spacecraft Studios. Sva zatvorena mesta podležu ograničenjima kapaciteta i protokolima javnog zdravlja. Molimo vas pogledajte eva.ie za dalje informacije. Za međunarodne posetioce koji nameravaju da putuju u Irsku, pogledajte najnovije vladine savete ovde.