Skender Mučolli

Priština | Date: 12. oktobar 2023. | Duration: 140 minuta

Ja sam bio ranjen oružjem i neko me je odveo tako ranjenog u bolnicu. […] Ležao sam tu u bolnici. Sutradan direktno bez istražitelja, došao je istražni sudija i rekao mi je: ‘Ti si uhapšen’. Nije me ispitivao, niti išta. Ležao sam u bolnici. Tu su mi doneli stražara i on me je čuvao sve vreme dok sam bio u bolnici. U Prištinskoj bolnici sam bio jedno tri nedelje. Nisu me operisali, nisu mogli da izvade [metak] u tom smislu, to je bila izjava lekara. Onda su me odveli direktno u zatvor. Hapšenje je bilo direktno iz bolnice… uhapšen sam u bolnici, kada sam izašao iz bolnice odveli su me kod istražnog sudije, istražni sudija je izrekao meru zatvora.

Anita Susuri (Vodila Intervju), Ana Morina (Kamera)

Skender Mučoli je rođen 1949. godine u selu Bajčina, opština Podujevo. Diplomirao je na Tehničkom fakultetu. Iz političkih razloga je bio uhapšen 1968. godine, a pušten je 1971. Radio je kao tehničar putogradnje. Penzionisan je 2014. godine i sada živi sa porodicom u Prištini.