Ligjeratë e Hapur me Ulla-Maija Peltonen dhe Anne Heimo


Ligjeratë me dy studiuese të folklorit dhe historiane gojore me bazë në Finlandë, Ulla-Maija Peltonen dhe Anne Heimo.

Ligjerata do të mbahet me 16 maj, 2019, në orën 10:00 në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”

Titujt e ligjeratave:

Ulla-Maija Peltonen, “Kujtesa e heshtur. Kuptimi i ndjekjes së të vërtetës në narracionet e historisë gojore”

Anne Heimo, “Tregimet e pathëna, rrëfimet dyfish të treguara: Historia gojore si rrëfim i historisë dhe narrativizim i kujtesës”

Kjo ngjarje organizohet nga Iniciativa për Histori Gojore në bashkëpunim me Shoqatën e Miqësisë Kosovë-Finlandë dhe është mbështetur nga Ambasada Finlandeze në Kosovë dhe Permanent Studio.