Nën Radar: Kujtimet e Luftës së Dytë Botërore

Publikim i krijuar në maj të 2015-tës, për ekspozitën "Nën Radar: Kujtimet e Luftës së Dytë Botërore"

Ky libërth sfidon idenë se ekziston vetëm një e vërtetë e historisë së Kosovës gjatë Luftës së Dytë Botërore, apo së vetëm një grup – qofshin shqiptarët apo serbët, nacionalistët apo socialistët – e posedon këtë të vërtetë. Këtu ju prezantojmë rrëfime të shkurtra për individë që identifikoheshin  më grupe më të mëdha së vetja, por bënë zgjedhje individuale kur ishte gati e pamundur për të zgjedhur lirshëm, në një kohë kur lëvizje të mëdha të popujve dhe ideve rrëmbyen Kosovën. Këtë na e lejon historia gojore: të thejmë monopolin e së vërtetës – pa marrë parasysh a e ka këtë monopol shteti, kombi, apo një grup politik- në mënyrë që t’i dëgjojmë rrëfimet që ekzistojnë nën radar.

Nën Radar Kujtimet e Luftës së Dytë Botërore