Ispod Radara: Sećanja na Drugi svetski rat na Kosovu

Publikacija proizvedena je u maju 2015. godine za izložbu: "Ispod Radara: Sećanja na Drugi svetski rat na Kosovu"

Ova brošura nastoji da se suprotstavi ideji da postoji samo jedna istina u vezi sa istorijom Kosova tokom Drugog svetskog rata, kao i tome da je samo jedna strana – bili to Albanci ili Srbi, nacionalisti ili socijalisti – vlasnik apsolutne istine.

Predstavljamo vam kratke priče o pojedincima koji su se identifikovali sa većim grupama, svi su oni donosili lične odluke i izbore u vreme kada je slobodan izbor bio nemoguć, jer su veći pokreti ljudi i ideja dominirali Kosovom. Usmene istorije nam pružaju mogućnost da razbijemo monopol na istinu, bez obzira da li na taj monopol pretenduje država, nacija ili određena politička grupa, umesto toga, u prilici smo da čujemo priče koje su ispod radara.