Let Us Say This Again, Opaquely

A Natural Oasis? | Program Hulumtues Transnacional 2016 – 2017

Publikimi i ardhshëm në Maj 2017: Teksti i Erëmirë Krasniqit mbi skenën kosovare të artit modern në “Let Us Say This Again, Opaquely”, redaktuar nga Alessandro Castiglioni dhe Simone Frangi, publikuar nga “Postmediabooks”, do të lansohet në MEDITERRANEA18, Bienalja e Artistëve të Rinj të Evropës dhe Mesdheut, Tiranë – Durrës.
Erëmirë Krasniqi është hulumtuese dhe kuratore në një rrjet ekzaltues të ri kulturor i cili shkon përtej kornizave të ngushta të Ballkanit: A Natural Oasis? Program Transnacional i Hulumtimit. Ky është një projekt edukativ dhe hulumtues për kuratorë, shkrimtarë dhe hulumtues kulturorë, i bazuar në veçantitë gjeopolitike të skenave të artit në San Marino, Mal të Zi, Kosovë, Malta, i kryer dhe koordinuar nga Instituti Kulturor i Republikës së San Marinos në kuadër të rrjetit të “Biennale des Jeunes Créateurs de l’Europe et de la Méditerranée”, dhe i mbështetur nga Creative Europe, Programi Kulturor i Programit Evropian.