OHI prezantoi Bordin e saj gjatë një seminari publik mbi historinë gojore në Tiranë më 29 mars, 2016.

Seminari u organizua në bashkëpunim me Departamentin e Historisë, Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë, Universiteti i Tiranës dhe Institutin e Evropës Juglindore të Kontratës Sociale (SSCI). Seminari i prezantuar nga Dekania e Fakultetit, Profesoresha Valentina Duka, dhe i moderuar nga Drejtoresha e OHI-së Profesoresha Anna Di Lellio, përfshinë bisedimet e mëposhtme: Profesor Alessandro Portelli, “Arti i Intervistës dhe Interpretimi i Intervistave” Robert Elsie, “Tradita e Historisë Gojore në Evropën Juglindore,” dhe Sonja Biserko dhe Profesoresha Arbnora Dushi, “Një Bisedë mbi Praktikën e Intervistave dhe Prodhimi i Kujtesës Kombëtare në Evropën Juglindore.”

Shikojnë këto prezantime duke klikuar këtu.