Zenun Çelaj

Prishtinë | Date: 20 shkurt, 1 dhe 7 mars, 2018 | Duration: 323 minuta

Tash ka ni histori edhe Pallati. U nisë dhe në disa vende iu ka vu gurëthemeli, veç iu ka vu gurëthemeli nuk osht’, nuk osht’ realizu. […] Aty osht’ vu ma s’pari gurëthemeli për ‘Rilindjen’, Fadil Hoxha e ka vu po nuk osht’ ndërtue. Mandej e kanë vu ni gurëthemel dikun knej mas stadionit, mas stadionit jo po knej ma… te lulishtja dikund qaty. Prapë nuk osht’ ndërtue. Mandej kanë vu gurëthemel ku osht’ tash Grandi edhe gjithnji Fadil Hoxha. Tash ka nji histori interesante për këtë rast.

Imer Shkreli, ni gazetar i ‘Rilindjes’ ka qenë, shkrunte edhe humoreska. Edhe ai e bën, ‘Njeriu me gurë në krahë’ humoreskën edhe e përshkrun krejt këtë, por pa e përmend emrin e Fadil Hoxhës. Ai bohet problem politik e përjashtun prej partie, se ai u tall me të. E tash domethanë mas gjithë kësaj erdhi Ismail Bajraj në krye të ‘Rilindjes’, ka vdekë edhe ai edhe ai i hyni me shumë… me seriozitet po u ba projekti, u sigurun edhe investimet edhe filloi ndërtimi i Pallatit të Shtypit, ndoshta ‘70-‘71 dikund. Ekziston kjo e dhanë po tash s’po e kujtoj. Për katër-pesë vjet osht’ krye.

Aurela Kadriu (Intervistuesja), Besarta Breznica (Kamera)

Zenun Çelaj u lind më 7 prill të vitit 1940, në Vuthaj të Malit të Zi. Më 1965, ai përfundoi studimet në Fakultetin Filozofik, dega Gjuhë e letërsi shqipe, që sot njihet si Universiteti i Prishtinës. Përgjatë studimeve dhe më vonë, ai punoi si gazetar në gazetën ditore, “Rilindja” deri në mbylljen e dhunshme të saj në vitin 1990. Në ndërkohë, në vitin 1968 themeloi gazetën e parë studentore të Kosovës, “Bota e Re”. Ndërsa në vitin 2000 filloi punën si kryeredaktori i gazetës së përditshme “Zëri”, që vazhdon të botohet online edhe sot. Nga viti 2009, Çelaj është kryeredaktor i portalit Koha.net, pjesë e grupit mediatik “Koha Ditore”.