Shefqet Rexhepi

Randobravë, Prizren | Date: 12 maj, 2018 | Duration: 26 minuta

Ne si punëtor e kemi çu mirë jashtëzakonisht, ka pasë kombësi të ndryshme, shqiptarë, ka pasë turq, ka pasë serbë, por jemi konë si familje, nuk kemi pasë dyshime aty çka me bo […] Shëndetësia ka qenë në nivel, kemi pasë dentistin aty, do të thotë jemi konë komplet. Si me thonë, jemi konë shtet, qysh i takon shtetit qashtu jemi konë edhe na, i kemi pasë krejt në ‘Printeks’.

Marrëdhëniet me administratë i kem pasë mirë, aty ligji ka qenë, ligji ka qenë. Prej punëtorit ma të thjeshtë deri te instancat ma të larta ka qenë një ligj për të gjithë. Ish sindikata e Jugosllavisë e ka pasë që punëtori mos me u anku për kurgjo. Edhe çka kanë lyp puntorët u bo, çka kanë pasë nevojë.


Nëntore Rexhepi (Intervistuesja), Elmedina Arapi & Gencer Tatar (Kamera)

Shefqet Rexhepi u lind më 6 maj, 1952 në fshatin Randobravë të Prizrenit. Në moshën 24 vjeçare filloi të punonte në fabrikën e tekstilit “Printeks”. Rexhepi punoi në repartin e thurjes për 30 vite. Gjatë kësaj periudhe ai u trajnua, së bashku me një ekip të punëtorëve, në mbrojtje ndaj zjarri dhe u çertifikua me titullin zjarrfikës i fabrikës. Sot si pensionist jeton gjatë stinës së dimrit në New York te djali I tij, ndërsa gjatë verës në vendlindje.a