Edmond (Edi) Pruthi

Priština | Date: 12. jula 2019 | Duration: 74 minuta

Imali smo puno igara, puno. […] od najpoznatijih, najpoznatija igrica je bila Autofront, ali Albanci su je zvali Autron. Automobilska igrica sa ferarijem. Glavni lik je imao devojku i išli su u Majami, ili gde god si ti želeo, mogao si da biraš gde ćeš da ideš. I imala je volan, i kad skreneš sa staze, protreslo bi te (smeje se). Znate, da stvori iluziju stvarnosti.

Onda je bila Operation Wolf i Operation Bear, imala je oba imena. Ali ovde, mušterije su je zvale automatski pištolj A47, imala je pušku. To je bila poprilično velika mašina za igranje i za senzor puške ili koji god pištolj da je bio, da bi to radilo, da bi senzor radio, da bi dao rezultat na ekranu, nisi mogao da pucaš direktno na ekran, već je bilo jedno ogledalo, morali ste da gledate u ogledalu. […]

Možda su te igrice sa pištoljima bile malo popularnije ‘90ih (smeje se), ali možda su nam se pištolji dopadali samo u igricama. Isto i Mortal Kombat, Mortal Kombat je bio popularan kao Fortnite i slično danas. Tada smo imali Mortal Kombat. Kick Off je bila fudbalerska igrica, sada imate FIFA, novija verzija. Igrice koje sam spomenuo su sve bile dvodimenzionalne.

Erëmirë Krasniqi (VODILA INTERVJU), Besarta Breznica (Kamera)

Edmond (Edi) Pruthi je rođen 22. marta 1974. godine u Mitrovici. Sredinom osamdesetih godina njegova porodica je otvorila klub elektronskih igara “Edi Klub” u Prištini, kasnije je u Mitrovici posao nastavio g. Pruthi. 1999. godine sa porodicom se preselio u Njujorku, a 2000. godine počeo je raditi kao IT u kompaniji IRC. Tokom boravka u SAD-u, otvorio je i radio “Melos” na albanskom jeziku. Otac je dvoje dece i živi sa porodicom u Njujorku.