Nedime Bitići

Kad sam se rodila moj otac nije bio ovde, otac mi je bio vojnik. Onda, je bio vojnik u Subotici. Iz vojske tada kakva je bila situacija njega su odveli...

Nuhi Bitiči

Te slike smo snimili iz automobila, uništeni objekti, zanatske radnje u centru Srbice u blizini autobuske stanice. Onda smo otišli u lokalu u prostorijama Saveta za ljudska prava u Srbici...

Elez Nikči

Azem Škrelji je znao da postoji jedan naš baletan koji je radio zajedno sa najslavnijem baletanom na svetu, Rudolfom Nurejevom, a to je bio Abduraman Nokšići, Abi. Koga je zvao,...

Šazije Gerguri Hasanđekaj

‘65, na kraju ‘64. je Adem Demači imao suđenje, ja sam povela neke drugarice. Nisam ih uzela da nešto organizujemo, jer nisam imala tu moć da nešto organizujem. Rekla sam:...

Hasan Abazi

Razgovarali smo, ‘Šta mislite? Da li ste za demonstraciju sutra? Da li nas podržavate?’ Većina njih nas je podržala ali bilo je i onih koji nisu znali šta je demonstracija....

LATEST INTERVIEWS

NEWS