Privacy Policy

Sledeći uslovi su obavezni za svakog korisnika koji koristi ili dobija usluge od aplikacije Pristina Walks & Janjevo Walks. Korisnik je saglasan da bude vezan ovim Uslovima korišćenja svakog puta kada korisnik raspolaže aplikacijom. Oral History Initiative podstiče korisnike da pročitaju ove Uslove Korišćenja vrlo pažljivo.

Prava i odgovornosti korišćenja

Korisnici aplikacije Pristina Walks & Janjevo Walks su u obavezi da odgovorno koriste sadržaj (video, audio i tekst) unutar okvira svih primenljivih zakona i obaveza, uključujući i ove Uslove korišćenja. Sadržaj obezbeđen od strane aplikacije Pristina Walks & Janjevo Walks takođe sadrži materijal zaštićen autorskim pravima i zaštićen je svim relevantnim zakonima zaštite intelektualne svojine. Oral History Initiative zadržava pravo na preduzimanje zakonskih mera protiv bilo kakve partije koja krši ove Uslove korišćenja i prava na intelektualnu svojinu.

KORISNIČKI DOPRINOS

Aplikacija Pristina Walks & Janjevo Walks poziva svoje korisnike na doprinos pružajući priliku da podnose, postavljaju, objavljuju, dele, ili prenose sadržaj i materijale, uključujući ali ne ograničavajući samo na tekst, zapise, video, audio, fotografije, grafike, komentare, predloge ili lične informacije ili drugi materijal. Doprinosi mogu biti viđeni od strane drugih korisnika aplikacije Pristina Walks & Janjevo Walks i putem vebsajtova treće strane. Kao takvi, bilo kakvi Doprinosi koje korinici šalju neće biti objavljeni pre pregledanja od strane istraživača Oral History Initiative. Doprinosi mogu biti prihvaćeni, odbijeni ili otklonjeni prema našem nahođenju.

Kada korisnik stvara ili čini dostupnim neki Doprinos, korisnik time predstavlja i garantuje:

1. Da stvaranje, deljenje, prenošenje, javno prikazivanje ili izvođenje, i pristupanje, preuzimanje, ili koprianje korisničkih Doprinosa ne krši i neće kršiti vlasnička prava bilo koje treće partije, uključujući ali ne ograničavajući na autorska prava, patent, zaštitni znak, poslovne tajnem ili moralna prava partije.
  2. Pre podnošenja bilo kakvih podataka, korisnik je kreator i/ili vlasnik Doprinosa, ili poseduje potrebne licenze, prava, saglasnosti, razrešenja, i dozvole da koristi i ovlasti aplikaciju Pristina Walks & Janjevo Walks i druge korisnike aplikacije da koriste korisnikov Doprinos na bilo kakav način razmatran od strane aplikacije i ovih Uslova korišćenja.
  3. Korisnik poseduje pismenu saglasnost, razrešenje, i/ili dozvolu svake prepoznatljive inividualne osobe u Doprinosima da koristi ime ili sličnost svake prepoznatljive individualne osobe da omogući inkluziju i korišćenje Doprinosa na bilo koji način razmatran od strane aplikacije Pristina Walks & Janjevo Walks i ovih Uslova korišćenja.
  4. Korisnikov Doprinos nije lažan, netačan ili obmanjujuć.
  5. Korisnikov Doprinos nije nepoželjno ili neodobreno reklamiranje, promotivni materijal, piramidalna šema, lančano pismo, spam, masovno slanje, ili drugi oblik posredovanja.
  6. Korisnikov Doprinos nije opscen, nepristojan, lascivan, pogan, nasilan, uznemirijući, pogrdan, klevetnički, ili drugačije za osudu.
  7. Korisnikov Doprinos ne ismeva, ne ruga se, ne ponižava, ne zastrašuje, ili ne zlostavlja nikoga.
  8. Korisnikov Doprinos ne zagovara nasilno rušenje bilo koje vlade ili ne podstiče, ohrabruje, ili preti fizičkim nasiljem protiv drugog.
  9. Korisnikov Doprinos ne krši nijedan primenljiv zakon, propis, ili pravilo.
  10. Korisnikov Doprinos ne krši privatnost ili publicitetna prava bilo koj treće partije.
  11. Korisnikov Doprinos drugačije ne krši, ili vezuje materijal koji krši, bilo koju zakonsku odredbu ovih Uslova korišćenja, ili bilo koji primenljiv zakon ili pravilo.

Bilo kakva upotreba aplikacije Pristina Walks & Janjevo Walks u kršenju gorepomenutog predstavljanja suštinski i materijalno krši ove Uslove korišćenja i može rezultirati, između ostalog, prekidom ili suspenzijom prava korisnika na korišćenje aplikacije Pristina Walks & Janjevo Walks.

Apple i Android uređaji

Sledeći uslovi važe kada korisnik preuzima aplikaciju Pristina Walks & Janjevo Walks ili sa Apple Store-a ili sa Google Play-a: (1) dozvola za aplikaciju odobrena za Vas nije prenosiva dozvola za korišćenje aplikacije na uređaju koji koristi Apple iOS ili Android operativne sisteme, po potrebi, i u skladu sa uslovima korišćenja određenim u primenljivim uslovima usluge Distributora Aplikacije; (2) mi smo odgovorni za obezbeđivanje bilo kakvog održavanja i servisa podrške uz poštovanje prema mobilnoj aplikaciji kao što je naznačeno u uslovima korišćenja licence ove mobilne aplikacije koja se nalazi u Uslovima korišćenja ili drugačije obavezno prema primenljivom zakonom, i Vi priznajete da svaki Distributer Aplikacije nije ni u kakvoj obavezi da pruža bilo kakvo održavanje i servise podrške prema mobilnoj aplikaciji; (3) u slučaju bilo kakve nemogućnosti mobilne aplikacije da se prilagodi bilo kojoj primenljivoj garanciji, možete obavestiti primenljivog Distributera Aplikacije, i Distributer Aplikacije, u skladu sa oslovima i polisama, može refundirati nabavnu cenu, ako je ima, plaćenu za mobilnu aplikaciju, i do maksimalne granice dozvoljene prema primenljivom zakonu, Distributer Aplikacije neće imati nikakvu drugu garancijsku obavezu prema mobilnoj aplikaciji; (4) Vi priznajete i prihvatate da su Distributeri Aplikacije korisnici uslova korišćenja licence koja je sadržana u ovim Uslovima korišćenja, i da svaki Distributer Aplikacije ima pravo (smatraće se da prihvata pravo) da primenjuje ove uslove korišćenja protiv Vas kao korisnik treće strane.

Autorsko pravo

Oral History Initiative prikuplja priče od naratora svih sfera života, i nismo prenosivi na partije treće strane. Sadržaj aplikacije Pristina Walks & Janjevo Walks proizvodi Oral History Initiative u saradnji sa sagovornicima, i kao takav, smatran je kao zajednička produkcija prema primenljivim zakonima Autorskih prava.

Sav sadržaj je zaštićen kao intelektualna svojina i ne može se koristiti beu odobrenja Oral History Initiative-a. Korisnik može citirati transkripte video intervjua po potrebi za naučni rad ili nekomercijalno istraživanje, recenzije (isključivo objavljena dela), ili trenutne vesti (bez fotografija) ili za sličan profesionalni posao. Gorepomenuto ne dozvoljava kopiranje čitavog rada bez ikakvog razloga, i u svim slučajevima, korisnik mora pripisati i priznati Oral History Initiative.

Životne priče naših govornika se smatraju i tretiraju kao lične. Pored toga one se presecaju sa prošlošti lokaliteta koje istražuje Oral History Initiative. Zbog ovog i drugih razloga, ni u kakvim okolnostima se ne smeju koristiti bez dozvole ili zloupotrebljene u bilo kom obliku.

Oral History Initiative ne odobrava neekskuzivnu licencu. Neekskluzivna licenca zahteva odobravanje još jednoj partiji prava da koristi intelektualnu svojinu Oral History Initiative-a bez prenošenja autorskih prava toj partiji.

Bilo koje kopiranje, prenošenje, objavljivanje, reprodukcije ili drugo korišćenje videa, fotografija ili tekstova aplikacije Pristina Walks & Janjevo Walks bez dozvole Oral History Initiative je zabranjeno. Oral History Initiative zadržava prava da preduzima pravne postupke protiv bilo koje partije koja krši ove Uslove korišćenja ili prava intelektualne svojine.

Primenljivi zakon i nadležnost

Pristupajući aplikaciji Pristina Walks & Janjevo Walks, korisnik je podložan ekskuzivnoj nadležnosti suda Republike Kosova radi bilo kakve rasprave koja potiče iz ili je vezana za ove Uslove korišćenja.

Sadržaj aplikacije Pristina Walks & Janjevo Walks je pod sudskom zaštitom zakona o autorskim pravima i srodnim pravima Republike Kosova i kriminalnom zakonu Republike Kosova, regulisajući kršenje autorskih prava. U skladu sa ovim zakonima, Oral History Initiative zadržava pravo na preduzimanje pravnih postupaka protiv bilo kojeg korisnika koji krši ove uslove korišćenja i zakon.

Pod Članom 181 Zakona o autorskim i srodnim pravima Republike Kosova, u bilo kakvom slučaju kršenja prava, Oral History Initiative može podneti zahteve za traženje dokaza kršenja prava, za zabranu nastavljanja čina kršenja prava i/ili za povratak materijalne ili nematerijalne štete.

Kršenje Autorskih prava će takođe biti kažnjeno kao krivično delo, novčanim kaznama i/ili zatvorom, u skladu sa Kriminalnim zakonom Republike Kosova, Član 296. Ko go ne poštuje Autorska prava u sadržaju ove aplikacije, koristeći ga bez dozvole Oral History Inititative će biti novčano kažnjen ili uhapšen jednu (1) godinu.

Korisnici su u obavezi da s povtovanjem koriste sadržaj aplikacije i da se suzdrže od potivzakonitih dela, kao što su objavljivanje bez citiranja izvora, jer se to smatra zloupotrebom podataka i informacija. Saglasnost sa ovim Uslovima Korišćenja i primenljivih zakona, pravila i propisa vezanih za pružene usluge je obavezna.