Eliza Hodža

Priština | Date: 18. aprila 2018. | Duration: 54 minuta

Imam slike kad su krenule, kad je marš počeo i onda koračanje kad dolazi od… jer su onda stopirali kod hotela Božur, bio je jedan policijski kordon dakle nisu dozvolili ženama da pređu onamo i onda su se vratile prema putu ka OSBE, gde je danas ta zgrada, dakle da bi prešle na drugu stranu. […] Svaki protest je bio super organizovan i nadležni su bili mnogo pažljivi, i nismo ih slučajno zvali nadležni (qesh). Zbog činjenice da je moglo i zbog najmanjih stvari svaki protest da eskalira ili je mogao da isprovocira neko spolja koji je ili mislio kao ti, ili mu je bilo potrebno da podstiče nešto, da bi bio u očima medija, da bi dobio pažnjo sveta kao neko što podstiče nasilje, ili, ili, ili problem. Tako da, protest je prošao dobro, bio je mirovni, bilo je uslovno veličanstveno da kažem. Naročito kad vidiš snimljene momente, naročito fotografije ali i kad si tu prisutan, kada se sukob između policijskog kordona sa {kao da drži oružje} sa oružjem i sa jednom grupom, mislim na dugi red žena sa veknama hleba u ruci.

Aurela Kadriu (Vodila Intervju), Donjeta Berisha (Kamera)

Eliza Hodža je rođena 1974. godine u Mitrovici. Gospođa. Hodža je arhitekta, fotograf i pop pevač. 2002. godine diplomirala je na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Prištini. Završila je postdiplomske studije iz oblasti urbanizma na Katoličkom univerzitetu u Levenu, Belgija, 2006. godine. Trenutno gđa. Hodža je poslanik u Skupštini Kosova iz redova Demokratske partije Kosova.