Gazmen Salijević

Priştine’de rol yaptığım ‘Roma’ amatör tiyatrosunda dramaturji bölümündeydim. O zamanki Yugoslavya’yı, festivalleri gezerdik, katkı sağlamaya çalışarak bir taraftan da tiyatronun ve aktörlüğün dünyasında, bazı karakterlere {elle işaret ediyor} bürünerek gerçeklikten...

Xhemajl Petrovci

‘Ben Priştine’den Xhema.’ ‘Sen şehirli misin Arnavut musun şimdi?’ dedi. Şehirli Arnavut, anlıyor musun? Ne demek istediğini anlıyordum, ‘Türk müsün, Arnavut musun’ diyordu. Dedim ki ‘Şehirli Arnavut’. ‘Yahu ben sana...

Minir Dushi

…Yahudilerin o gece alıkonulmasına, toplanmasına tanık oldum, çünkü evdeydim. Amcamlardan biri her pazartesi buraya salı pazarı için varır, çarşamba sabahı ise Yakova’ya dönerdi. O gece o amcam da oradaydı, ansızın...

Fisnik Ismaili

… onu Filolojik’in [Fakültesi’nin] önünde otururken canlandıran Vuk [Karadžić] heykelini, bir traktörün arkasına bağladılar ve odpad yönünde korzo boyunca, çöp alanına doğru sürüklüyorlardı. Ve onu sürüklüyorlardı gzhhhh {onomatopoeic}, asfaltı çiziyordu....

Massimo D’Alema

…NATO müdahalesi bazı açılardan doğruydu cünkü onca savaşa bir son verdi, ortaya çıkmış olan sonuç hassas bir denge olmuş olsa da. Bu, savaşı sonlandırmak için yapılan bir askeri hareketti, savaş...

LATEST INTERVIEWS

Gazmen Salijević