Enver Baki

Kışları genellikle Priştineliler evlerde fincan oynamakle, tura oynamakle kış gecelerini geçirirlerdi. Biz çocuklar, ben kendi hayatımı anlatacam bi bölümde, benim babam yüzden fazla masal bilirdi, annem o kadar türkü ve...

Hadije Gështenja

Kosova’da film gösterimler ile başladı, bir süre sonra da, İtalyanların olduğu Arnavutluğa da gitti, Tiran’da sinemalar vardı o zaman. […] Gençler çok film izliyorlardı, çok. Sadece gençler değil, yaşlılar da....

Rexhep Hasani

Prizren’de kalmaya karar verdim, çünkü burayı en çok beğendim, çocuklar en çok Prizren’e uyum sağladılar. Buraya ‘66 senesinde geldiğimden berii hepsi burada arkadaş ve eş bulup, adapte oldular. Ben de...

Xheladin Kastrati

Hırvat milli marşının Arnavutça dilinde olduğunu bilmiyordum. Bu kitap {kitabı işaret eder}…bu şarkı Kol Pjetër Shiroka tarafından Arnavutçadan Hırvatçaya çevrildi, kitap hala var. Şarkıyı seçtim çünkü dörtsesli idi. Onu söyledim...

Vait Krasniqi

Örneğin, şu yıla dönecek olursak, ‘81 yılına, benim ailemdeydi, çünkü o dönem öğrenciydik ve protestolarda yer alıyorduk, parolalar yazıyorduk, vesayire, ve … yazılan bazı parolalar, onların deyimiyle ‘Kosova Cumhuriyet’ demek...

LATEST INTERVIEWS

NEWS