Fikret Menekshe

Çünlü bizim, Romların, çok bilgimiz var. Bir Türk, bir Sırp, bir Arnavut aynı müziği yapamaz. Bu da demek olyor ki bizim çok bilgimiz var, Romların, bu yüzden de bizi alıyorlar,...

Mehmet Galushi

Kendimi çok güvende hissederdim, şartlar çok iyiydi, temizlik iyi bir seviyedeydi, arkadaş çevremde engeller yoktu, birçok topluluk vardı: Boşnaklar, Sırplar, Arnavutlar, Türkler ama çok iyi anlaşıyorduk, ortak bir hayatımız vardı....

Myzejen Hoxha

Hiç çocuğum olmadı. Eşim de ‘82 de öldü, Aralığın sonunda, adı Reshat Isa’ydı. O zamandan beri, ben de sadece okuyorum, bazen elişi yapıyorum, yaparım, goblenler yaptım bazen tekrar yapıyorum. […]...

Fadil Softa

Radmila Recepagiç vardı, müslümdandi, kimyacı… Kombinasyonlar, yapısal moleküller anlattığında, bir şekilde eve gidip çalışmaya ihtiyaç yoktu… derste o kadar dikkat ile dinleyip herşeyi direkt anlıyordum ve eve gidip çalışmadan da...

Besa Krajku

Meclisteyken 10 Haziran 1978’de kutlanmış olan Prizren Birliğinin 100’ncü yıldönümünü hatırladım. İnanılmaz bir organizasyon olmuştu, mükemmeldi. O zamanlar organizasyon konseyi’nin başında sanırsam profesör doktor Pajazit Nushi vardı, Eğitim ve Kültür...

LATEST INTERVIEWS

Fikret Menekshe