Credits: Elmedina Arapi

Fisnik Ismailji

Priština | Date: 30. oktobar 2018. | Duration: 252 minuta

…statua Vuka [Karadžića] koja je prikazivala njega kako sedi ispred Filološkog [fakulteta], vezali su je iza traktora i vukli kroz pešačku zonu u smeru otpada, na deponiju. I vukli su je gzhhhh {onomatopeja}, grebala je asfalt. Statua je postala potpuno bela zbog pljuvačke i ispljuvaka, jer su svi pljuvali po njoj i pljuvačka se osušila (smeje se). I bila je jedna osoba koja je trčala za tim, skinuo je jednu od svojih papuča i udarao bronzanu statuu dang, dang, dang, dang { onomatopeja } [pokazuje rukama čoveka koji udara statuu], nije prestajao dang, dang, dang, dang. Drugi čovek: ’Daj mi drugu papuču’. Naterao ga je da skine i drugu papuču i on je to uradio. Nastavili su da tuku skulpturu papučama, dang, dang, dang, dang.

KALJTRINA KRASNIĆI (VODILA INTERVJU), DONJETA BERIŠA (KAMERA)

Fisnik Ismailji je rođen 3. juna 1973. u Prištini. Završio je osnovne studije korporativne komunikacije i odnosa sa javnošću na Univerzitetu Robert Gordon. Radio je kao kreativni direktor za  Ogilvy Kosova, a kasnije je osnovao marketing agenciju Karrota [Šargarepa], koju još uvek vodi. Karrota je stvorila spomenik NEWBORN, koji je dobio više međunarodnim nagrada, kao što su Srebrni Clio i Zlatni lav. Istovremeno, Ismailji je član kosovskog Parlamenta. Trenutno sa partnerom živi u Prištini.