VOĐENJE SAVREMENE ISTORIJE: IZLOŽBA KAMPANJA ZA POMIRENJE KRVNIH OSVETA

Izvršni direktor Inicijative za usmenu istoriju Kosova, Eremire Krasnići, prisustvovala je višegodišnjem programu postdiplomskih studija u Izložbi savremene istorije: Predstavljanje 20. veka, ponuđenog od strane Friedrich Schiller Univerziteta u Jenu, uz podršku fondacije Buchenvald i Mittelbau-Dora Memorials.

Završni seminar programa vodio je glavni kustos Jevrejskog muzeja u Berlinu, gđa. Cilli Kugelmann, i održana je od 4. do 13. jula 2017. godine u Veimaru u Nemačkoj.

Na ovom završnom seminaru, gospođa Krasnići je predstavila svoj izložbeni koncept kampanje za pomirenje krvnih osveta (1990-1992). Izložbeni koncept je zamišljen tokom dvogodišnjeg istraživanja na temu pomirenja, koristeći priče kao svoje organizaciono načelo i izvlačeći metodologiju iz intervjua za usmenu istoriju.