Agon Maliqi

Priština | Date: 5. jul 2017 | Duration: 41 minuta

[…] Sećam se vrlo dobro, prvi dan kada smo ušli u gimnaziji Sami Frašeri. Za nas to je bilo iskustvo… mislim, pošto su mnoge prostorije u našem gradu bile zabranjene za nas, sada su nam sve odjednom bile dozvoljene. Sećam se dobro kad sam ušao u gimnaziju, bio sam veoma zadivljen hodnikom… Mislim, upoređujući sa Kućom Jeretika, bila je to kao kraljevska palata za nas. Sećam se kada smo ušli u Boro i Ramiz, na primer, u sportskoj sali… proveli ste ceo život tamo a i niste, vaš put vas nikad nije poslao u sportsku salu. Sada kao petnaestogodišnjak, ući u sportskoj sali po prvi put je bilo izuzetno iskustvo.

Aurela Kadriu (Vodila intervju), Donjeta Berisha (Kamera)

Agon Maljići je rođen u Prištini 1984. godine. Magistrirao je Razvojnu politiku u Univerzitetu “Duke”. Trenutno je nezavisni konsultant/politički analitičar i javni intelektualac. Maljići je osnivač portala Sbunker. Živi između Tirane i Prištine.