Raporti Inkurajimi i një perspektive kritike të historisë në Kosovë: Diskutimi i narracionit të Luftës së Dytë Botërore nga mësuesit e historisë është cituar nga një revistë akademike amerikane

Hulumtimi i Iniciativës Kosovare të Historisë Gojore, Inkurajimi i një perspektive kritike të historisë në Kosovë: Diskutimi i narracionit të Luftës së Dytë Botërore nga mësuesit e historisë nga mësuesit e historisë është cituar dhe publikuar në “Lekcione dhe Burime” [Lessons and Resources] sekcioni i Teaching Social Studies. A Joint Publication of the New York and New Jersey State Councils for the Social Studies, Vol. 17, Numri 2/Verë-Vjeshtë 2017.

Ky hulumtim është realizuar në bashkëpunim me Qendrën për Studime Krahasuese të Konfliktit e Univerzitetit Singidunum dhe e mbështetur nga Agjencioni Austriak për Zhvillim.