Şükrü Zeynullah

Shumë gjëra kanë ndodhur atëherë. Kishim njerëz të njoftur, ishte doktor Tefik Rashiti. Ai ishte doktor. Ishte edhe Xhabiri para tij, Xhabir grabitësi, atë e njihnim për hajdut. Sidoqoftë, ai...

Shkëlzen Maliqi

Unë i thashë, ‘Kom ardhë me paraqitë një temë që nuk ekziston: Estetika bizantine’. Ai menjiherë kceu prej karrigës, tha, ‘Kush t’ka dezinformu ashtu? Qysh nuk ekziston?’ (Qeshë) ‘Mirë’, thashë...

Salih Spahiu

Vet objekti i Kosovafilmit ka qenë për mu ni, ni nxitje edhe ni sfidë e madhe se si ta konceptoj objektin, për arsye se janë disa funksione tepër specifike. Siç...

Flora Brovina

Motra ime ishte qaq e vogël kur kemi vizitu babën në Pejë. Burgu i Pejës ishte plotë me t’burgosun shqiptarë. Pse e di këtë? Si fëmijë, pra isha e vogël...

Kamile Türbedar

Martifal. Dikush këndonte një māni [poezi popullore], e mbulonim fytyrën me një shall të kuq. Ajo e  vënte duart e saj në qymlek [ibrik]. Qymleku qëndronte nën trëndafila tërë natën....

LATEST INTERVIEWS

NEWS