Minir Dushi

…e kom përjetu kur i kanë marrë jahuditë atë natë, kur i kanë mledhë, se unë kom qenë n’shpi. Nji axhë i imi çdo t’hane vinte këtu për pazar t’martën,...

Fisnik Ismaili

…bustin e Vukit që u kanë i ulun para Filologjikut, e kishin lidhë me nji traktor edhe bash korzës e ngrehshin zhag me çu në otpad atje n’bërllog, në deponi....

Masimo D’Alema

…në një mënyrë ndërhyrja e NATO-s ishte e drejtë sepse u dha fund atyre luftrave, edhe pse rezultati ishte një ekuilibër delikat. Ishte një veprim ushtarak që i dha fund...

Ilir Gjinolli

Kur i shikojmë transformimet, normal e shohim edhe ni fazë zhvillimi historik të qytetit edhe të shoqnisë. Në kuptim edhe ekonomik edhe kulturor edhe social, ndryshimet që kanë ndodhë, ndryshimet...

Ajten Pllana

A dini çka më pengonte ma s’shumti [në Prishtinë]? Në atë kohë, këtu gratë në shtëpi krejt rrishin me dimija ose kule, kule iu thojshin. Ishin ashtu si dimija, por...

LATEST INTERVIEWS

Minir Dushi