Hadije Gështenja

Ka fillu me shfaqjen e filmave nëpër Kosovë, pastaj mas një kohe para luftës ka shku edhe në Shqipni atëherë se Italianët kanë qenë, kanë pasë kinematë atherë në Tiranë....

Rexhep Hasani

Në Prizren vendosa me nejtë se m’pëlqei ma s’shumti, fëmija u adaptun ma së shumti në Prizren këtu. Se prej ‘66-tës që kom ardhë këtu, tanë këtu nxunë shoqni, shokë...

Xheladin Kastrati

Nuk e kam ditë që hymni i Kroacisë është në shqip. Këtë libër {tregon kah libri}… kangë e ka bo Kol Pjetër Shiroka e ka përkthy prej kroatishtës në shqip,...

Shefqet Rexhepi

Ne si punëtor e kemi çu mirë jashtëzakonisht, ka pasë kombësi të ndryshme, shqiptarë, ka pasë turq, ka pasë serbë, por jemi konë si familje, nuk kemi pasë dyshime aty...

Indira Çipa

Ndërsa këtë aktivitetin në ‘Agimi’ unë e trajtoj sikur… sikur një dhuratë për kombin diçka që është shpirtërore dhe që është ndoshta kashta e fundit për të cilën unë jam...

LATEST INTERVIEWS

NEWS