Kamile Türbedar

Martifal. Dikush këndonte një māni [poezi popullore], e mbulonim fytyrën me një shall të kuq. Ajo e  vënte duart e saj në qymlek [ibrik]. Qymleku qëndronte nën trëndafila tërë natën....

Albertina Ajeti-Binaku

…nuk ka qenë tendenca me i jap konotacion politik. Ka qenë më tepër për me jap konotacion humanitar, sepse familjet me ditë t’tana, me javë t’tana ka qenë të rrethekuara....

Abdullah Zeneli

Atëhere bëhej tollovi e madhe [në] këto kinematë që kemi pasë. Domethanë, Kinema Rinia, Kinema Vllaznimi dhe Kinema e Armatës Popullore, APJ që quhej […] Kinemaja ‘Vllaznimi’ ka qenë te...

Şerafedin Süleyman

Më i vjetri filloi me procedurat. ‘P’e hapim mledhjen e srezit, a ka kush propozim për predsednik?’ Ndonjëherë flisnim në shqip, ndonjëherë në serbisht (qesh)… Stanoja Aksic ngritet në këmbë,...

Adem Mikullovci

Nuk e di, nuk e di, kur e kreva maturën u bo debat i madh në famillje çka të studioj dhe vishin propozime të shumta. Prej, çka di une, fizikë,...

LATEST INTERVIEWS

NEWS