Enver Baki

Gjatë dimrit, njerëzit e Prishtinës kryesisht rrinin në shtëpi dhe luanin me filxhana, lojën tura, kështu i kalonin netët e dimrit. Ne fëmijët, do t’iu tregoj pak për jetën time,...

Mihane Salihu – Bala

Familja ime vjen nga familje e përzirer. Babi im ka vdekë si musliman. Edhe për shkak të ramazanit e kanë largu nga partia. Ndërsa nëna është shqiptaro-hebreje. Ne në familje...

Samir Sezairi

Në vitet ‘90 sikurse në tërë Serbinë, ne i kemi pasur tri kanale. Në Beograd ndoshta, hajde po themi ka pasur më shumë, mirëpo ne, ne në Prishtinë kemi pasur...

Saranda Bogujevci

Çka u kanë për neve ma s’interesanti me dhomën e ndejës [në ekspozitë] që kudo që, domethanë qoftë në Kosovë, në Shqipni, në Serbi, po edhe vizitorët që i kemi...

Hadije Gështenja

Ka fillu me shfaqjen e filmave nëpër Kosovë, pastaj mas një kohe para luftës ka shku edhe në Shqipni atëherë se Italianët kanë qenë, kanë pasë kinematë atherë në Tiranë....

LATEST INTERVIEWS

Aktiviste e shoqërisë civile