Skender Boshnjaku

O ai moment ka qenë i mrekullueshëm, bile prej, prej… Ka qenë e shtunde kur ka hi NATO-ja, domethanë me 12 qershor, e shtunde… Me 11 qershor ka qenë e...

Momçillo Trajkoviq

“Ndërtesa e re, kurse në të kanë jetuar serbët e vjetër të Prishtinës, qytetarët e vjetër turk dhe qytetarët e vjetër shqiptarë. Ata kanë pasur shtëpi ku tani është kinemaja,...

Mürteza Büşra

Tani, ka një histori që tregohet, një anekdotë në lidhje me këtë Sahatkullën. Ju tregova që ajo prishej shumë shpesh dhe Vushtrria e kishte një sahat të ngjashëm me këtë,...

Gazmen Salijeviq

Kam qenë pjesë e seksionit dramaturgjik ku kam aktruar në teatrin amator ‘Roma’ në Prishtinë, ku kemi udhëtuar nëpër shtetin e atëhershëm të Jugosllavisë, nëpër festivale, ku jam munduar të...

Xhemajl Petrovci

‘Unë jom ai Xhema prej Prishtinës’. Tha, ‘Ti, a je shehirli, a je shqiptar tash?’ Shqiptar i shehrit, a po m’kupton? E disha çka dojke, ai thojke, ‘A je turqeli,...

LATEST INTERVIEWS

NEWS